Detox-recept

 Selleribiffar
200 g riven rotselleri
1/2 liten riven gul lök
1/2 ägg (...?  kör 1 helt!)
1 tsk kumminfrö
örtsalt & vitpeppar
1/2 dl polentagryn
2 msk olivolja

Morotstzatziki
2 rivna morötter
1/2 dl tofu creme fraiche (jag tog sojayoughurt)
1 tsk kummin

• Blanda morötter & creme fraiche. Strö på kummin & salt
• Riv rotselleri och lök, krama ut vätskan. Blanda med ägg &  kryddor och forma till biffar. Vänd i polenta & stek.

Sötpotatis i ugn
1 sötpotatis
1 citron
1 msk timjan
salt & svartpeppar
2 msk olivolja

• Sätt ungnen på 225 grader. Skala & dela potatisen och fördela på en ugnsplåt. Skär citronskivor och lägg över potatisen. Strö på timjan, salt & peppar. Häll på olivolja & blanda om.
• Ugn 30 min

Asien wraps
2 morötter
10 cm gurka
10 cm purjolök
8 st sockerärtor
2 dl böngroddar
2 dl strimlad vitkål
8 st runda risblad

Marinad
1 tsk riven, färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1/2 röd chili (TIPS ta inte så mycket!!!)
2 msk ljus sojasås

• Gör marinaden
•Strimla grönsakerna och blanda dem i marinaden
• Blötlägg 1 risblad i taget i 30 sek och lägg på skärbräda
• Fyll risbladen med grönsaker och rulla ihop till wraps
 
Quinoasallad
1 1/2 dl vit quinoa
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 broccolistång
2 morötter
Svarta oliver
Ruccolasallad
2 msk fröblandning

Om man väljer att äta lax, kan man tillaga den som vanligt eller måste det vara på något speciellt sätt?
Jag skulle säga att du kan tillaga laxen som vanligt, antingen i ugn eller steka i olivolja istället för smör bara. Annars kan man äta rökt/gravad lax som är gör gott oxå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0