Kafferepet ala 2011

I skolan på svenskan håller vi delvis på med krönikor. Slängde ihop en lite snabbt bara eftersom de ger lite plus i kanten hehe skadar ju aldrig så skall ta och skicka den till min lärare. Tänkte också dela med den till er här :

'' En chailatte att ta med tack ''
Antagligen hade tjejen bakom disken på Espresso House (nuförtiden igenkänt som EH) hört den meningen ett x antal gånger redan denna förmiddag. Antagligen utav en drös olika åldersgrupper där deras föräldrar lägger till den typiska meningen ''Har du blivit så vuxen så du dricker kaffe?'' Självklart är det inte kaffet de vill åt utan själva känslan man får då man håller muggen i handen på stan, i skolan, bland folk, you name it. För den delen finns det en mängd olika saker man kan få i sin mugg som man tar med sig. Allt från varm choklad med toppning av grädde till Frapino, latte och så vidare. Minst en utav dessa passar förmodligen in på varje person som beställer något ifrån tjejen på EH. Förvånansvärt? Nej inte speciellt. Vilket barn skulle inte vilja ha en varm choklad som förde med sig lite vuxenkänsla? Vuxenkänslan som kommer då man har sin mugg och promenerar bland affärerna som för med sig att man värkar vara så upptagen så man inte hinner ta fikan sittandes. Inte nog med det utan själva känslan att ha varm choklad känns antagligen inte lika ''tjockt'' som att köpa en Marabou inne på Ica.
Det är inte bara bland folk det känns helt rätt att ha med sej sin mugg utan även på foton för att få fram en typisk känsla. En bild som visar en Iphone, ELLE-tidning och intill EH-muggen eller möjligtvis Starbucks. Är det så att muggen i papp även för med sig lite ''vardagslyx''känsla? Ungefär som att unna sig en spa dag mitt i veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0